АгроСофт ::: автоматизація бухгалтерського обліку
Navigation
Sign In
Enter Email or Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Forum Threads
Latest Articles
Інформація
Наші контакти

Контакти

Директор
тел. (0432) 46-63-49


Фінансовий відділ
тел. (0432) 57-31-12


Відділ обслуговування
тел./факс (0432) 46-17-40
тел. (0432) 46-63-49  
  (097) 099-66-85
  (063) 288-54-49
  (066) 513-24-38

e-mail: servise@agrosoft.com.ua

Регіональний представник

ФОП Лебеда Володимир Петрович
тел. (0432) 57-31-12

e-mail: agrosoft@ukr.net
свідоцтво платника ЄП
витяг для платника ЄП
свідоцтво ЄДР

Регіональний представник

ФОП Шило Сергій Володимирович
тел. (044) 383-18-72
 моб. (097) 579-27-93,
        (066) 764-33-07,
        (063) 906-41-88,
       ----------------
        (050) 988-63-85,
        (063) 804-98-29,
       (096) 401-53-93

e-mail: agrosoft@email.ua
свідоцтво платника ЄП
свідоцтво ЄДР
витяг з ЄДР *

АгроСофт рекомендує
View Thread
АгроСофт ::: автоматизація бухгалтерського обліку » Програмне забезпечення інших розробників » Комп'ютерна безпека
Яким антивірусом Ви зараз користуєтеся?
Антивирус Касперского Антивирус Касперского 0%[0 Votes]
ESET NOD32 Антивирус ESET NOD32 Антивирус 20%[1 Vote]
Norton AntiVirus Norton AntiVirus 0%[0 Votes]
Panda Antivirus Panda Antivirus 0%[0 Votes]
BitDefender Antivirus BitDefender Antivirus 0%[0 Votes]
Avast Antivirus Avast Antivirus 40%[2 Votes]
AVG Antivirus AVG Antivirus 40%[2 Votes]
Avira Antivirus Avira Antivirus 0%[0 Votes]
Інший Інший 0%[0 Votes]
Не користуюся антивірусами Не користуюся антивірусами 0%[0 Votes]
Total Votes : 5
 Print Thread
Антивіруси
kot2007
Пропоную поділитися досвідом боротьби з комп'ютерними вірусами та програмним забезпеченням, використаним для таких цілей.
Висловлюйтеся про якість особисто перевірених продуктів, особливості їх системних вимог тощо.
 
kot2007
i.i.ua/photo/images/pic/5/1/2574515_45a95013.jpg

З'явився новий Український антивірус "Zillya!"!

100% безкоштовний для усіх українців

Так! Zillya! Антивірус – це 100% український та 100% безкоштовний антивірус, створений українцями для українців. Українські спеціалісти з безпеки створили Zillya! Антивірус, щоб українські користувачі мали змогу безкоштовно користуватись якісним та надійним продуктом.

Захист від вірусів, «черв'яків», «троянців» та інших злісних програм

Zillya! Антивірус ефективно виявляє та знешкоджує шкідливі віруси, «черв'яки», «троянці», руткіти, різноманітні паразити та інші злісні програми, що призводять до збою комп'ютера, некоректної роботи системи, уповільнення швидкодії комп’ютера, втрати або пошкодження даних, постійних системних попереджень.

Захист від шпигунських та рекламних програм

Zillya! Антивірус має окремі програмні модулі, що відповідають за виявлення та знешкодження шпигунських та рекламних програм. Таким чином, Zillya! Антивірус надійно захищає користувача від програм, що таємно встановлюються на комп'ютері, збирають конфіденційну інформацію та показують агресивну рекламу.

Захист від несанкціонованого доступу до приватної інформації

Zillya! Антивірус ретельно оберігає приватну та конфіденційну інформацію (приватні дані, інформацію про систему та налаштування) від несанкціонованого доступу з боку зловмисних програм.

Функція стеження в режимі реального часу («Вартовий»)

Вартовий – це система стеження в реальному часі, що виявляє віруси та інші зловмисні програми, які намагаються потрапити до електронної пошти, операційної системи або файлів, відстежує запущені процеси, ефективно блокує і видаляє загрози «на льоту», забезпечує профілактику зараження.

Вибір режимів сканування та сканування за розкладом

Zillya! Антивірус має три режими сканування (швидке, повне, власне) та можливість запуску сканування за розкладом у зручний для Вас час. Кожен режим сканування виконується з певними параметрами відповідно до призначення режиму. Швидке сканування – експрес перевірка найбільш уразливих областей системи. Повне сканування – ретельна перевірка системи. Користувач має змогу змінювати параметри. Сканування за налаштуваннями користувача в Zillya! Антивірус називається Власним.

Вбудований алгоритм евристичного аналізу

Евристичний аналіз – це виявлення вірусів по типовому поводженню, тобто здатність антивірусної програми визначити вірус, який щойно з'явився, навіть якщо його ще не додано до антивірусних баз. Zillya! Антивірус має вбудований алгоритм евристичного аналізу і тому надійно захищає навіть від найновіших вірусів та загроз.

Перевірка файлів, що завантажуються на комп'ютер з мережі Інтернет

Zillya! Антивірус відслідковує усі завантаження користувача з мережі Інтернет і, при виявленні шкідливих файлів, блокує їх.

Перевірка поштових повідомлень

Zillya! Антивірус перевіряє усі поштові повідомлення на наявність зловмисних об'єктів для того, щоб жодна загроза не проникнула до системи разом з електронним листом.

Перевірка офісних документів

Zillya! Антивірус перевіряє усі типи документів Microsoft Office.

Автоматичне оновлення баз та програми з українських серверів

Бази Zillya! Антивірус розташовані на українських серверах, щоб Ви не витрачали зайвих коштів на споживання трафіка.

Широкий вибір налаштувань та додаткових функцій

Zillya! Антивірус дуже гнучкий, має низку додаткових функцій і налаштувань, але водночас не перевантажений ними, пропонуючи користувачу зрозумілий та лаконічний інтерфейс.

Додаткові утиліти

Додаткові утиліти, такі як Диспетчер завдань та Диспетчер автозавантаження, розширюють функціонал програми та допомагають користувачеві краще контролювати процеси в системі.

Україномовна підтримка

Розробник Zillya! Антивірус надає безкоштовну підтримку мовою, якою ви спілкуєтесь. Ми завжди поруч, швидко реагуємо, легко вирішуємо питання, бо розуміємо наших користувачів краще, ніж будь-хто інший.

Офіційний сайт http://zillya.com

Скачати можна натиснувши тут http://download.zillya.com/ZillyaAnti...sSetup.exe

Що ж, будемо сподіватися, що новий продукт не повторить долю свого попередника. Дехто називає Zillya першим українським антивірусом, але не так. Насправді першим був UNA Український Національний Антивірус. Він теж був досить якісним і не вимогливим до системи, але відрізнявся комерційною основою розповсюдження. На сьогоднішній день акцент отримання комерційного зиску з програмного забезпечення зміщується з боку отримання плати за ліцензія до отримання прибутку з сервісних послуг по впровадженню та обслуговуванню. При цьому безкоштовні програми можуть уже не лише бути не гіршими комерційних аналогів, а й значно зручнішими та функціональнішими у використанні. Таким чином, усі хто має голову на плечах Smile , спокійно користуються якісним безкоштовним програмним забезпеченням, а решта мають можливість замовити послуги по встановленню та супроводу.

Бажаю розробникам Zillya успіхів у їх починанні та закликаю усіх українських спеціалістів підтримувати та сприяти розвитку бренду "зроблено в Україні" !
 
metodist
Дуже цікаво буде спробувати зіллячко ! Aha
Між іншим, кому цікаво, на сайті розробника є невеличкий модуль перевірки безпеки системи на даний час. Він не потребує встановлення, потрібно лише завантажити та запустити. Перші враження: симпатично і дуже економно. Налаштувань там жодних, лише сканування і кнопка видалення знайдених загроз. Але для поставленої задачі більше й не треба. Тому обов'язково завантажу й спробую повноцінну версію антивірусу Zillya!

http://zillya.com/ZillyaManual.pdf - інструкція користувача
http://zillya.com/ZillyaHelper.exe - Zillya! помічник
 
metodist
Я встиг помітити, що Programmer змінив підпис Smile Молодець! (кому цікаво про що я, зверніть увагу на нижню частину будь-якого його повідомлення на Форумі).
Я теж таки спробував це вітчизняне творіння Wink . Що можу сказати? Продукт, безсумнівно, цікавий. Дизайнери - молодці, гарно попрацювали. Вигляд програми на висоті! Оцінювати в даному випадку можна лише суб'єктивно, оскільки Zillya! по-перше, вже має весь "джентельменський набір" інструментів сучасного антивірусу, а, по-друге, це лише перша публічна версія.
Чого не вистачило саме мені, то це детальних налаштувань. На жаль, програма, поки що, не надає вибору предметів сканування (всі файли, архіви тощо), не дозволяє вказати на виключення з процесу перевірки певних об'єктів. Іноді, при вибірковому скануванні на флеш-накопичувачах, антивірус елементарно "вилітає". Мимохідь помітив, що оновлення вірусних баз на ПК без прямого виходу в мережу, мабуть, можливе елементарним копіюванням потрібних файлів у відповідну папку, хоча й не спробував ще (можливості вибору джерела оновлення теж, поки що, немає). Але з основною задачею захисту Zillya! справляється непогано - має усі інструменти для цього, нормально "ловить" небезпечні об'єкти, сканує пошту, не вимагає багато ресурсів у комп'ютера (хоча завантаження разом з системою могло б бути швидшим).
Мій висновок наступний: продукт перспективний і вартий уваги; гарний вибір для недосвідчених користувачів (або тих, что не любить "колупатися" у налаштуваннях); цілком придатний до використання у домашніх умовах; сподобається тим, хто небайдужий до інтерфейсу програм (функціонал ще потрібно шліфувати, а графічне оформлення уже краще за деякі аналоги).
Якщо спільнота користувачів буде небайдужою і дозволятимуть фізичні (в т.ч. фінансові) сили розробників, то десь через рік можемо мати дійсно якісний український антивірус (і бажано, щоб він залишився безкоштовним для співвітчизників Beer ).
 
kot2007
За даними статистики, антивірусом Zillya! на даний час користуються вже більше 20000 ентузіастів, а кількість завантажень перевищила 160000. Приємно, що команда розробників не припиняє робіт, при цьому активно співпрацюючи з користувачами через їх повідомлення про помилки та побажання доопрацювань. Цікаво прослідкувати за усіма основними змінами (дані з офіційного сайту):

22.04.2009
Версія 1.0.538.0

* Російська локалізація продукту вже доступна!
* Суттєво підвищена стабільність продукту - були проаналізовані та виправлені усі отримані від користувачів звіти про аварійне завершення роботи
* Усунено проблему «залипання» сильно завантаженої Windows XP при запущеному Zillya! Антивірус
* Покращено стабільність роботи Zillya! Антивірус у випадку інсталяції нової версії поверх старої
* Усунено проблеми зі скануванням поштових повідомлень на віруси
* Виправлені чисельні проблеми з інтерфейсом користувача

29.05.2009
Версія 1.0.631.0

* Ми оптимізували роботу з пам'яттю. Ще попереду багато роботи у цьому напрямку, але ситуація трохи покращилась.
* Підвищена стабільність роботи продукту у деяких сценаріях. Проаналізувавши звіти про падіння Zillya! Антивірус, які ви всі нам відправляли, ми локалізували та виправили декілька серйозних проблем.
* Після тестів на сумісність ми виключили Outpost Firewall зі списку несумісних програм
* Покращена робота продукта при скануванні архівів. Тепер ми коректно показуємо шлях до файлу в архіві, який сканується в даний момент
* Виправлені помилки при показі Активних загроз
* Покращена інтеграція з Windows Explorer. Виправлено декілька ситуацій, коли не можливо було запустити сканування файлу або папки з контекстного меню Windows Explorer
* Опція для вимикання заставки при старті продукту. Ми вас почули! Smile
* Додані повідомлення після закінчення сканування та при його призупиненні. Відсутність цих повідомлень у багатьох випадках трактувалася користувачами як зависання сканування
* Виправлені декілька граматичних та інших невеликих помилок

04.06.2009
Версія 1.0.671.0

* Ми значно зменьшили об'єм щоденних оновлень, якого ми досягли через зміну організації наших баз.
* Виправили декілька ситуацій, які викликали падіння продукту. Ми продовжуємо аналізувати логи падіння Zillya! Антивірус, які ви нам відправляєте.
* Покращена обробка активних загроз, але в нас ще буде робота у цьому напрямку.
* Виправлена ситуація, коли деякі файли, які можуть бути вилікувані, відправлялись до карантину або видалялись.
* Покращене прогнозування часу завершення сканування.
* Ще деякі приємні зміни в інтерфейсі користувача, всі ваші пропозиції та прохання ми враховуємо Smile
 
kot2007
Кількість завантажень Zillya! наближається до 200 000 і проект продовжує розвиток:

19.06.2009
Версія 1.0.757.0

* Прислухавшись до Ваших побажань, ми повністю переробили звіт після сканування. Чекаємо на Ваші відгуки на нашому форумі
* Була виконана серйозна работа над покращенням стабільності продукту
* Покращена робота з "Активними загрозами"

03.07.2009
Версія 1.0.888.0

* Ми оптимізували роботу "вартового" під Windows XP. Тепер при роботі з ввімкненим «вартовим» Ви не маєте відчувати дискомфорту
* Прислухавшись до Ваших побажань ми зробили можливість ігнорувати проблеми у «активних загрозах»
* Нарешті у «активних загрозах» та у «карантині» з’явилася можливість застосовувати масові дії над загрозами. Для цього Вам необхідно просто вибрати декілька елементів і вибрати бажану дію
* Покращена стабільність продукту
* Виправлена проблема з некоректними спробами лікувати загрози
* Значно покращена робота «карантину» та «активних загроз»
* Виправлена проблема з некоректною поведінкою «вартового» у ряді сценаріїв
* Виконана робота, пов’язана з процесом оновлення
* Тепер є можливість автоматично вимкнути комп’ютер після закінчення сканування
* Виправлені декілька граматичних та інших невеликих помилок
 
metodist
Популярний антивірус AVG Anti-Virus Free забезпечує базовий захист від вірусів, програм-шпіонів та різноманітних інтернет-загроз. Він сумісний з Windows 7, Windows Vista та Windows XP. Якість цього продукту неодноразово було відзначено різними нагородами та визнано провідними спеціалістами з захисту комп'ютерної інформації. Безкоштовна версія AVG Anti-Virus беззаперечний лідер у своєму класі продуктів як для домашнього, так і професійного використання.
Крім базового варіанту AVG пропонує комерційний варіант AVG Internet Security у склад якого включено також Web Shield (захист від шкідливих інтернет-завантажень та вкладень у інтернет-мессенджерах), Anti-Rootkit (захист від прихованих загроз), Firewall (контроль над усіма мережевими з'єднаннями), Anti-Spam (захист від шкідливих повідомлень електронної пошти) та безкоштовна цілодобова технічна підтримка.
Я вже кілька років користуюся AVG Anti-Virus Free і можу підтвердити, що характеристика виробників відповідає дійсності. Лиш одного разу (це було років 2 тому і ще 7 версія) підхопив якусь китайську заразу. Але, підозрюю, що тоді виною став "дірявий" Internet Explorer 6. З того часу жодного нарікання на AVG не маю. Хоча "на всяк випадок" на робочому ПК постійний моніторинг здійснює ще й Spybot. Та й браузер Firefox допомагає спокійно відвідувати Інтернет, а поштовий клієнт Thunderbird позбавлятися від спаму. Wink
Хоча мені дуже подобається Zillya!, нещодавно отримав приємний сюрприз від AVG. Однією з основних причин відмови багатьох рядових користувачів від AVG Anti-Virus Free, не дивлячись на якість та безкоштовність, був її англомовний інтерфейс. Але, разом із одним з останніх оновлень AVG Anti-Virus Free стала підтримувати російську мову і навіть з'явився офіційний російськомовний сайт!
Шкода, що поки відсутня українська підтримка, але можна розраховувати, що згодом це буде також реалізовано. Так, наприклад, якщо комусь цікаво, то не так давно AVG розробили версію антивірусу для Linux Aha .
Між іншим, новиною для тих хто хоч раз пробував AVG буде новий спосіб встановлення. Якщо раніше можна було завантажити повний пакет (біля 65 Мб), то тепер завантажується 800кб клієнт, який потім витягує з Інтернет все що потрібно. Зрозуміло, що це сучасний маркетинговий хід, коли завантаження великої програми включається у процес її інсталяції, але для пострадянських реалій традиційний спосіб був зручнішим. Адже тепер встановити нову версію AVG на ПК без швидкісного підключення до Інтернет буде проблематично.

http://www.avg.com - офіційний міжнародний сайт
http://free.avg.com - сайт безкоштовної версії
http://www.avgrussia.ru - російський ресурс
 
kot2007
Завантажень Zillya! вже нараховано близько 247,5 тис. і нові версії стабільно покращують продукт:

05.08.2009
Версія 1.0.1111.0

* Підтримка з'єднання через проксі-сервер. Нарешті всі ті, у кого доступ до Інтернету налаштований через проксі можуть повноцінно користуватись усіма можливостями продукту! (http://bugs.zillya.com/view.php?id=27)
* Відсилання невідомих модифікацій відомих вірусів до нашої лабораторії Дуже часто одна вірусна сигнатура має можливість знаходити одразу декілька модифікацій однієї зловмисної програми, в тому числі і нові, які ще не були випущені на момент створення сигнатури. Отримання цих сигнатур дає нам можливість покращувати вже існуючі сигнатури, роблячи їх більш ефективними. Ми прагнемо до постійного вдосконалення нашої антивірусної бази, тому закликаємо надсилати нам нові модифікації. Після скану, у якому щось було знайдено, користувач отримує можливість погодитись на участь у програмі по вдосконаленню захисту всіх користувачів Zillya! Антивірусу.
* Тепер перед автоматичним вимкненням комп'ютера після сканування у користувача є 60 секунд на те, щоб відмовитись від вимикання (http://bugs.zillya.com/view.php?id=478)
* Покращена робота із offline-оновленнями - тепер дата останнього оновлення баз коректно встановлюється після offline-оновлення (http://bugs.zillya.com/view.php?id=526)
* Виправлена ситуація за якої Zillya! Антивірус не можливо було встановити на Windows Vista та Windows 7 (http://bugs.zillya.com/view.php?id=506)
* Тепер за наявності несумісного програмного забезпечення показується попередження (href=http://bugs.zillya.com/view.php?id=24)
* Вартовий вмикається при роботі під WinXP x64, а також під серверними операційними системами (http://bugs.zillya.com/view.php?id=473, http://bugs.zilly...hp?id=359)
* Виправлено відображення пустого звіту після сканування в деяких ситуаціях (http://bugs.zillya.com/view.php?id=441)
* Тепер при оновленні продукту на нову версію не має необхідності знову вводити активаційні дані (http://bugs.zillya.com/view.php?id=356)
* Виправлено лікування, видалення та карантин загроз на з'ємних носіях (http://bugs.zillya.com/view.php?id=391)
* Виправлена ситуація, коли деякі загрози, які були успішно вилікувані, потрапляли у список Активних загроз (http://bugs.zillya.com/view.php?id=405)

13.08.2009
Версія 1.0.1145.0

* Виправлена проблема, через яку файли, що сканувалися Вартовим, не блокувалися на час сканування під WinXP. Це призводило до можливості проникнення вірусу у систему, а також до численних проблем сумісністі із різними програмами (Borland Delphi, Subversion, MS Office, WinRar, Opera cache, Opera bookmarks, Photoshop)
* Виправлені поодинокі падіння продукту при спробі оновлення та при відсиланні файлів на аналіз
* Виправлене некоректне відображення типів сканування у планувальнику

18.08.2009
Версія 1.0.1153.0

* Виправлена проблема, яка вперше з'явилась у версії 1.0.1145.0, через яку не зберігались налаштування проксі-сервера

27.08.2009
Версія 1.0.1203.0

* Виправлена дрібна проблема оновлення, яка призводила до некорректного оновлення продукту
 
kot2007
Це таки сталося! Microsoft випустила власний, причому безкоштовний, антивірус.

За матеріалами http://cybersecurity.ru та http://www.bezpeka.com

29 Сентября 2009 | 12:21
Корпорация Microsoft сегодня подтвердила, что вечером во вторник состоится релиз бесплатного набора антивирусного программного обеспечения, находившегося в разработке более года. После релиза новинка получит название Microsoft Security Essentials и будет позиционироваться как самое бюджетное бесплатное пользовательское антивирусное решение.

До релиза проект фигурирует под названием Morro, в компании сообщили, что его релиз состоится сегодня в 19 часов мск, после чего продукт можно будет бесплатно скачать с сайта компании.

Напомним, что в режиме ограниченного тестирования разработка находилась с июня этого года и доступ к ней имела небольшая группа тестеров. Morro приходит на смену провалившемуся в продаже проекту Windows Live OneCare, поддержка которого была прекращена в июне. По словам представителей Microsoft, новая разработка потребляет меньше оперативной и дисковой памяти, чем антивирусные решения Symantec, McAfee, Kaspersky Lab и других вендоров. При этом в Microsoft признают, что в отличие от вышеперечисленных решений, их разработка предлагает лишь базовый антивирусный и антишпиoнский функционал.

"Сейчас новая разработка Microsoft не представляет собой серьезной угрозы для рыночной позиции Symantec, McAfee и других, но в долгосрочной перспективе такая угроза может появиться. Антивирусный рынок сейчас лакомый кусок для многих производителей софта, его ежегодный объем измеряется миллиардами долларов", - говорит Дэниель Ивс, аналитик компании FBR Capital Markets.

В самой корпорации говорят, что Morro будет предлагать самую базовую функциональность, однако он сможет бороться с широким спектром существующих на сегодня вредоносных кодов. Позиционироваться новинка будет как решение для самых бюджетных пользователей, которые до сих пор не использовали платные антивирусы за 40-90 долларов в год.

Однако оборотной стороной такой дешевизны станет отсутствие таких функций, как шифрование данных, файерволл, парольная защита файлов, родительский контроль и бекап данных.

Говорить о новых функциях Morroo и их сравнительных характеристиках большинство экспертов предпочитают после выхода первой публичной версии. В Symantec и McAfee пока также никак не комментируют новую разработку Microsoft. При этом в неофициальных беседах с разработчиками специалисты компаний предрекают, что новый продукт Microsoft также вряд ли получит успех, так как "голый" антивирусный функционал на современных ПК уже не актуален и даже самые бюджетные пользователи предпочитают иметь хоть какое-то, но комплексное решение для обеспечения безопасности данных.

Завантажити 5-мегабайтний продукт для Windows XP, Vista і 7 можна за адресою http://www.microsoft.com/security_ess...essentials. На жаль, російської або української локалізації поки не передбачено. Та й якістю роботи продукт не вирізняється. Його наявність на ПК швидше можна вважати засобом "для галочки".
 
kot2007
Минув рік і Zillya! наближається до півмільйонної позначки завантажень.
Відбулось багато змін:

01.12.2009
Версія 1.0.1373.0

* Виправлена помилка в роботі POP3 фільтра, що приводила до блокування пошти при використанні поштового клієнта Opera, The Bat та деяких інших
* Виправлена помилка в роботі поштового фільтра, що приводила до модифікації листів, що перевіряються (тепер немає зайвих розривань, переносів слів)
* Виправлено механізм вмикання/вимикання поштового фільтра
* Додано механізм вмикання/вимикання планувальника завдань
* NOD32 Update Viewer відтепер не детектується більше як несумісна антивірусна програма
* Відкоригована логіка дій за замовчуванням для різних типів інфікованих файлів
* Виправлено збереження налаштувань за замовчуванням для шкідливих cookies
* Виправлено відображення кирилічних символів в деяких вікнах (де замість символів відображалися знаки питання)
* Ряд незначних візуальних виправлень в GUI
* Виправлена маса орфографічних помилок
* Також - безліч інших незначних виправлень

17.12.2009
Версія 1.0.1473.0

* У вікно «Статус системи» додано інформацію про загальну статистику роботи антивірусу за весь час його функціонування на комп’ютері користувача
* Виправлено декілька орфографічних та візуальних помилок в інтерфейсі програми (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1099, http://bugs.zilly...hp?id=1105 та інші)
* Виправлено помилку у системі оновлення програмних модулів антивірусу
* Виправлено помилку, що виникала на деяких системах під час встановлення в систему необхідних для роботи антивірусу компонентів, та унеможливлювала успішне встановлення Zillya! Антивірус на ці системи
* Виправлено кілька помилок у внутрішніх механізмах функціонування, що могли призводити до збоїв у роботі програми

26.01.2010
Zillya! Антивірус 1.0.1668.0
Zillya! Антивірус для Бізнесу 1.0.1670

* Нарешті у користувачів з'явилася можливість оновлювати антивірусні бази та програмні модулі з меню в треї (http://bugs.zillya.com/view.php?id=700).
* Реалізована така чудова та зручна річ, як багатовибіркове сканування. Відтепер користувачі матимуть змогу обирати не одну-єдину папку, а декілька папок або файлів, або ж і файли, і папки одночасно (http://bugs.zillya.com/view.php?id=346).
* На системах Windows Vista і Windows 7 багатьом користувачам досаджала проблема зациклення сканування на символічних посиланнях на папки (Symlink). Сканування або зациклювалось та відбувалося дуже довго, або ж не закінчувалось взагалі. В новому релізі ця проблема була вирішена (http://bugs.zillya.com/view.php?id=841).
* На деяких системах користувачі спостерігали повідомлення "Залишилась -1 секунда до завершення сканування". Як казав один з наших користувачів:"Нестрашно, проте негарно!" Виправлено (http://bugs.zillya.com/view.php?id=875).
* У вікні вибору сканування відтепер можна можна призначити сканування шляхом клацання на самому тексті. Опис цього завдання (http://bugs.zillya.com/view.php?id=783).
* В утиліті "Диспетчер автозавантажень" відтепер відображені програми з ключа реєстру HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce (http://bugs.zillya.com/view.php?id=787).
* Інколи у користувачів виникала проблема на Windows 7 при оновленні антивірусних баз, коли Інтернет працював стабільно, але оновлення не відбувалося (з'являлось повідомлення "Перевірте налаштування підключення"). Тепер ця проблема не повинна спостерігатись.
* Виправлена помилка в механізмі протидії активному шкідливому програмному забезпеченню (видалення інфікованих процесів з пам'яті).

02.03.2010
Zillya! Антивірус 1.1.2044.0

* Увесь антивірусний функціонал був реалізований у вигляді системного сервісу, що підвищило стабільність продукту та захист системи від зловмисного програмного забезпечення
* Оновлене антивірусне ядро, яке значно зменшує споживання пам'яті та прискорило сканування
* Повністю змінений механізм роботи Вартового - тепер він абсолютно коректно працює із усіма версіями Windows (в тому числі - і 64-х бітні редакції) та блокує будь-які спроби доступу до потенційно-небезпечних файлів. Це вирішило проблеми сумісності із великою кількістю програмного забезпечення
* Оновлений механізм сканування поштових повідомлень тепер коректно працює з 64-х бітними версіями Windows
* Тепер інсталяція побудована на технології Microsoft Installer (MSI)

05.03.2010
Zillya! Антивірус 1.1.2084.0

* В інсталяторі додані перевірки на пусті значення ім'я та прізвища
* Виправлені помилки, що призводили до падіння програми
* Виправлена помилка, що призводила до витікання пам'яті (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1398)
* Виправлено повернення до нелаштувань за замовчуванням (не всі налаштування повертались) (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1381)
* Виправлено - евристичний аналіз був вумкнений за замовчуванням (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1354)
* Покращене ведення Log-файлів
* Виправлено збереження налаштувань користувача у деяких сценаріях (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1396)
* Виправлена проблема при запуску сканування з контекстного меню (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1397)
* Виправлення у механізмі відправлення файлів до лабораторії на перевірку (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1384)
* Запуск модуля відсилання інформації про падіння тепер завжди візуалізований (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1386)
* Виправлення у функції вимкнення комп'ютера після завершення сканування (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1390)
* Ще деякі візуальні та функціональні виправлення

11.03.2010
Zillya! Антивірус 1.1.2108.0

* Виправлена помилка, що в деяких випадках призводила до падіння служби антивірусного ядра
* Зміни у модулі відсилання інформації про проблеми - тепер старі дампи видаляються. Також повідомлення зроблені більш зрозумілими
* Тепер після початкового встановлення користувач має можливість більше дізнатись про проект (додано посилання на останньому кроці програми встановлення)
* Виправлена проблема, яка іноді виникали при спробі запуску сканування з Windows Explorer під Windows 7
* Механізм активації продукту тепер коректно відсилає інформацію

17.03.2010
Zillya! Антивірус 1.0.2134.0

* У цій версії додана перевірка на неправомірне використання домашньої версії Zillya! Антивірус в організаціях

24.03.2010
Zillya! Антивірус 1.1.2222.0

* За численними побажаннями додана можливість виключення файлів, папок або цілих дисків із сканування (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1195)
* При додаванні файла у список винятків пропонується відправити його на аналіз в лабораторію як хибне спрацювання
* Відновлена робота планувальника завдань (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1380)
* Виправлено завантаження налаштувань проксі-сервера (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1433, http://bugs.zilly...p?id=1421)
* Виправлен механізм блокування зловмисних процесів, що запущені з мережевих ресурсів (із локальної мережі) (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1430)
* Виправлено декілька помилок у фільтрі поштових повідомлень
* Виправлений механізм запуску антивіруса через визначений проміжок часу (http://bugs.zillya.com/view.php?id=1405)
* Додано відсилання анонімної статистики про знайдені загрози (звісно, це робиться за згодою користувача)
* Також зроблені інші невеликі виправлення

13.04.2010
Zillya! Антивірус 1.1.2343.0

* Поліпшене завантаження оновлень для користувачів із повільним Інтернет-з'єднанням
* Оновлена інструкція користувача
* Виправлені проблемі із роботою деяких функцій за відсутності завантаженного антивірусного ядра
* Тепер прострочені задачі не будуть запущені, якщо користувач від цього відмовився
* Косметичні зміни у вікні Винятки
* Ще деякі невеликі зміни та виправлення

02.09.2010
Zillya! Антивірус 1.1.2942.0

* Додано аналізатор поведінки. Він оцінює додатки, що працюють або завантажуються, та за характерними ознаками поведінки класифікує їх, як шкідливе ПЗ;
* Виправлено проблему блокування електронної пошти при відправденні великих листів повільними каналами зв'язку;
* Виправлено проблему непрацюючої галочки "Додавати VirusFree сертифікат";
* Поштовий фільтр при додаванні підпису тепер вказує актуальну інформацію про версію антивірусних баз;
* Виправлено кілька незначних помилок у графічному інтерфейсі;
* Додано модуль відображення корисної інформації від команди Zillya!

З 01.09.2010р. припинено підтримку версій 1.0.х, з'явилася версія Zillya! Антивірус для бізнесу, вийшла англійська версія продукту.

Також представлено новий продукт Zillya! Internet Security за дуже привабливою ціною 178 грн., що включає в себе:

Повний набір антивірусного функціоналу:
* Перевірка файлів в режимі реального часу – виявляє та блокує віруси, які намагаються проникнути до комп’ютера
* Поштовий фільтр – гарантує що жодна загроза не потрапить до системи разом з електронним листом
* Евристичний аналіз – визначає нові віруси, записи для детектування яких ще відсутні в антивірусній базі
* Три види сканування – швидке, повне та вибіркове
* Щоденні оновлення антивірусних баз – робота в максимально захищеному середовищі

Брандмауер програмного рівня:
* Автоматичний режим роботи - автоматично створюються правила, які дозволяють лише вихідний трафік та не потребують втручання користувача
* Інтерактивний режим для досвідчених користувачів – чотири варіанти вибору дій: Блокувати все, Дозволити все, Дозволити тільки вхідні, Створити окреме правило
* Контроль за доступом додатків до мережі - відстежує всі спроби додатків отримати доступ до мережі
* Захист від зовнішніх атак - блокування несанкціонованого зовнішнього доступу в т.ч. хакерських атак
* Вбудований набір правил та загальні налаштування доступу до системи

WEB-фільтр (захист HTTP-трафіку)
* Блокування небезпечних сайтів – заборона доступу до небезпечних сайтів
* Визначення потенційно небезпечного вмісту сайту – дозволений перегляд без можливості завантаження вразливих файлів
* Створення власного списку сайтів, що блокуються – додайте свої сайти, до яких потрібно обмежити доступ
* Режими блокування – Повне блокування, Режим блокування завантажень

Більш того, наразі проводиться акція (продовжується усю осінь), за якою можна отримати ZIS лише за 78 грн.!
Умови осінньої Zillya! Акції дуже прості:
- ви знаходите трьох осіб, які потребують комплексного захисту своїх ПК;
- вони купують ліцензії на Zillya! Internet Security на будь-який термін;
- повідомляють вам код активації (набір цифр, який вказаний в листі з регістраційною інформацією);
- ви відсилаєте нам листа на поштову скриньку з трьома кодами і отримуєте ліцензію на 1 рік!
В акції беруть участь лише коди від Zillya! Internet Security. Один код бере участь усього один раз!
Акційні пропозиції ще не закінчилися, тому можна встигнути прийняти участь в акції.
 
metodist
Останнім часом ми отримуємо багато запитань з приводу сумісності програмного забезпечення для антивірусного захисту та програмного забезпечення виробництва АгроСофт.
Проаналізувавши ситуацію, хочемо надати інформацію щодо деяких варіантів антивірусного захисту оптимально сумісного з програмами на базі MS FoxPro, зокрема, й продуктами компанії АгроСофт. Усі представлені варіанти цілком безкоштовні, не вимогливі до апаратного оснащення ПК та забезпечують прийнятний рівень захисту.

1) AVG Anti-Virus Free (по замовчуванню завантажується маленький клієнт, після запуску якого автоматично довантажується решта і починається встановлення, має в комплекті російськомовний інтерфейс; розмір ~135 Mb )
http://free.avg.com/ru-ru/index - домашня сторінка
http://af-download.avg.com/filedir/in...0_free.exe - посилання для завантаження клієнта
http://af-download.avg.com/filedir/in...0a3152.exe - посилання для завантаження повного клієнта
(даний продукт ми рекомендуємо як перевірений нами протягом тривалого часу)

2) Zillya! Антивірус (нова українська розробка, можна завантажити як з російськомовним так і україномовним інтерфейсом; розмір ~50 Mb )
http://zillya.ua - домашня сторінка
http://download.zillya.com/ZillyaAnti...rus_ua.msi - посилання для завантаження

3) Microsoft Security Essentials (офіційний антивірус від Microsoft, можна завантажити як з російськомовним так і україномовним інтерфейсом, але встановити можливо лише на ліцензійну операційну систему MS; розмір ~11 Mb )
http://www.microsoft.com/security_ess...essentials - домашня сторінка

Загалом, можна спробувати й будь-який інший, як безкоштовний, так і платний продукт.
На даний час ми маємо інформацію щодо таких антивірусних продуктів, що викликають проблеми при використанні разом з програмами на базі MS FoxPro (список у порядку зменшення проблем):
Антивирус Касперского (особливо останні версії 2010/2011)
Symantec Norton AntiVirus
Avast Antivirus
Avira Antivirus
Ці антивіруси по своїй суті забезпечують непоганий захист, але потребують детального налаштування, оскільки їх механізми по замовчуванню мають надто чутливий рівень реакції, що викликає часті хибні повідомлення про небезпеку та блокування реально безпечних необхідних для роботи файлів. Зокрема, є можливість налаштувати їх для нормальної взаємодії із "проблемними" файлами (в т.ч. і з програмами виробництва АгроСофт), але ці методи можуть дещо понизити загальний рівень захисту (зниження рівня реакції) або бути незручними у використанні (тимчасове вимкнення під час деяких операцій).
 
metodist
Увага!
За результатами дослідження на замовлення українського уряду, використання «Антивіруса Касперського» є небезпечним, оскільки він може віддалено блокувати роботу комп’ютерів та передавати дані користувачів російським спецслужбам.


З деякими деталями дослідження можна ознайомитись тут:
http://ain.ua/2014/05/27/525970.
 
Jump to Forum